Randevu       Al
  Instagram
loading content..
client

Dolgu ve Dijital Restoratif Tedaviler

Diş dolgusu, çürük veya başka nedenlerden dolayı harap olan veya kırılan dişlerin fonksiyonunu ve görünümünü geri kazandırmanın yanı sıra doku ve form bozukluğu olan tüm diş problemlerinin tedavisinde kullanılmaktadır. Yıllarca birçok dolgu materyali kullanılmış olsa da teknolojik gelişmeler doğrultusunda yeni materyaller, yeni cihazlar ve yeni tedavi yöntemleri kullanılarak, her zaman güncel ve kaliteli bir sağlık hizmeti sunulması diş hekimliğinin temel hedefleri arasındadır.
Günümüzde teknolojinin sağladığı imkanlar sayesinde hızla gelişen bilgisayar destekli sistemler ile ölçü işlemine dahi gerek kalmadan, kısa sürede estetik restorasyonlar indirekt olarak uygulanabilir hale gelmiştir. Bu yöntemin beyaz diş dolgusu olarak da bilinen kompozit dolgulara göre birçok avantajı bulunmaktadır. Restorasyonlar, çok fazla madde kaybı olan dişlerde, diş renginde (kompozit-seramik) hazırlanan estetik restorasyonlardır Kompozit dolgulara benzer, hatta daha üstün estetik sonuçlar veren bu yöntemin aşınmalara karşı dayanıklılığı fazladır. Dijital iş akışı sayesinde uzun bekleme süresi ve ek bir laboratuvar aşaması olmaksızın hem fiziksel ve hem de mekanik özellikleri artırılmış bir materyal ile restorasyon yapılabilmektedir.

Dolgu Tedavisi Ne kadar Sürer?

Kompozit dolgu dişte bulunan harabiyetin durumuna göre 40-60 dk sürer. İndirekt yöntemin tercih edildiği durumlarda bu süre uzayabilmekle beraber iki yöntem arasında büyük farklılıklar bulunmamaktadır. Hasta tedaviden hemen sonra rutin hayatına devam edebilmekte ve işlem tek seansta kolaylıkla tamamlanabilmektedir.

Diş Dolgusunun Ömrü Var mıdır?

Her tedavinin olduğu gibi dolgu tedavisinin de ömrünü belirleyen birçok faktör bulunmaktadır. Ancak kullanılan dolgu malzemesinin kalitesi dolgunun başarısını etkileyen sebeplerin arasında üst sıralarda yer almaktadır. En önemli başarı unsurların biri olan diş hekimi tecrübesi olduğunu göz önünde Denturla’da dolgu tedavisi de branşında uzmanlaşmış hekimler tarafından yapılmaktadır. Bunların yanı sıra oral hijyen alışkanlıklarının, beslenme düzeninin ve diş sıkma gibi nedenlerin de diş dolgusunun ömrünü etkileyen faktörler arasında olduğu unutulmamalı düzenli diş hekimi kontrolleri ile problemli dolgular tespit edilip değiştirilmelidir.